top of page
Acupuncture

Mitä shiatsuhieronta on?

 

Shiatsuhieronta on rentouttava, voimaannuttava, lempeä ja tehokas kehoterapian muoto, joka juontaa hoitomenetelmänä juurensa Japaniin.

 

Shiatsun avulla voidaan helpottaa mm. seuraavanlaisia ongelmia:

  • Lihas jännitykset

  • Päänsärky/ migreeni

  • PMS oireet

  • Unettomuus

  • Ahdistuneisuus

  • Yleinen voimattomuus

  • Pysähtymisen tarve

 

Shiatsu on lempeä ja kokonaisvaltainen kehon meridiaanien käsittelyyn perustuva hieronta. Mm. kämmenillä ja peukaloilla painellen aktivoidaan, rauhoitetaan ja tasoitetaan meridiaaneilla virtaavia energioita. Käytän asiakkaan tarpeiden mukaan myös erilaisia venytystekniikoita ja mobilisoivia hieronta otteita. Hieronnan aikana käydään läpi selkä, jalat, kädet, vatsanseutu, niska-hartiaseutu ja pää, sekä kasvot.

 

Hoidon jälkeen olo on rauhoittunut, keho on vapautunut lihasjännityksestä ja mieli irtaantunut stressistä. Shiatsun suurin anti onkin juuri sen syvästi rentouttava vaikutus, joka kestää pitkään.

 

Shiatsu perustuu samoille kiinalaisen lääketieteen periaatteille kuin akupunktiokin. Näiden periaatteiden mukaan kehossa virtaa elämänenergiaa (Qi) erityisiä energiakanavia eli meridiaaneja pitkin, joita hoitamalla autetaan kehoa löytämään sen luonnollinen tasapaino ja terveys.

Mitä kuivaneulaus on?

 

Kuivaneulaus (dry needling) on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa.

 

Kuivaneulauksessa käsitellään pehmytkudoksessa (myofaskia) sijaitsevia triggerpisteitä (TrP). Pinnallisempaa neuloitusta käytetään hoidettaessa esimerkiksi nivelalueen oireita ja heijastekivun alueita. Kuivaneulaus stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja. 

 

Esteet kuivaneulaukselle:

- verenvuotosairaus

- lääkitys joka altistaa veren verenvuodolle

- neulapelko

- asiakas on haluton hoidolle

- akuutti vamma

- hoidettavassa raajassa lymfanestekierron häiriö

- infektio

 

Lue lisää suomen dry needling yhdistyksen sivuilta: www.dryneedling.fi

Massage Therapy
bottom of page